czwartek, 22 marca 2012

Tortilki z wędzonym łososiem są bardzo miłe w smaku. Dobrze jest zrobić je dłuższy czas przed podaniem (powiedzmy, około dwóch godzin), żeby tortilla zwilgotniała i stała się miękka. Największym plusem tej przekąski jest fakt, że robi się ją błyskawicznie. Możną ją jeść bez użycia noża i widelca. Ostatnio znalazła się na mojej liście "top 10 imprezowych przekąsek".

tortille z edzonym łososiem

składniki:

  • 4 tortille,
  • kremowy serek śmietankowy (używam turka),
  • wędzony łosoś,
  • oliwki, suszone pomidory, ogórki konserwowe itd. (opcjonalnie oczywiście).

przygotowanie:

Na placku tortilli rozsmarowujemy serek, układamy pasek wędzonego łososia, ewentualnie inne dodatki i zawijamy w rulon. Kroimy na skos i gotowe! :)

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOG O SZYCIU!

Flag Counter Durszlak.pl