Blog > Komentarze do wpisu

co to za bloger, który nie zrobił banoffee?!

Banoffee w pewnym momencie pojawiało się na co drugim blogu kulinarnym. Każdy wychwalał ten "kultowy" deser. Miałam wrażenie, że jak otworzę lodówkę, to wyskoczy z niej banoffee. Uległam więc modzie. Upiekłam spód, ułożyłam banany i przeżyłam pewnego rodzaju rozczarowanie. Fajerwerków nie było. Nic mi nie urwało ;)

 

banoffie pie

składniki:

  • kruchy spód (klasyczne kruche ciasto, bądź zmiksowane herbatniki z topionym masłem),
  • masa krówkowa,
  • banany,
  • bita smietana.

przygotowanie:

Na kruchym spodzie rozsmarowujemy masę toffi, układamy plastry bananów i pokrywamy bitą śmietaną. enjoy

sobota, 21 grudnia 2013, ewolucjawkuchni
Tagi: BANOFFEE PIE

Polecane wpisy

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOG O SZYCIU!

Flag Counter Durszlak.pl