Blog > Komentarze do wpisu

Zgadniecie co to?

Już zdradzam tajemnicę, to camembert zapieczony w cieście francuskim. Podajemy z żurawiną. :) Bardzo fajna, szybka przekąska. Robi się ją kilka minut. Jeśli ktoś lubi rozpływający się serek pleśniowy, to nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)

camembert zapiekany

składniki:

  • ser pleśniowy,
  • ciasto francuskie,
  • żółtko,
  • odrobina soli,
  • żurawina w słoiczku.

przygotowanie:

Na cieście francuskim kładziemy ser pleśniowy, wycinamy kółko, formujemy brzegi, żeby powstał "kwiatek". smarujemy żółtkiem, posypujemy solą i wstawiamy do piekarnika. pieczemy około 10-15 minut w 180 stopniach.

środa, 17 kwietnia 2013, ewolucjawkuchni

Polecane wpisy

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOG O SZYCIU!

Flag Counter Durszlak.pl