Blog > Komentarze do wpisu

Myślisz, że to biszkopt...?

Zdjęcie może sugerować, że upiekłam zwykły biszkopt, ale to zupełnie coś innego. Upiekliśmy wielkiego placka ziemniaczanego w wersji light. Niestety, ostatnio nie mogę jeść tradycyjnych placków ziemniaczanych, smażonych na tłuszczu w związku z tym musieliśmy znaleźć alternatywę. Wielkiego placka zjedliśmy z najzwyklejszym gulaszem wołowym.

placek ziemniaczany

 

składniki:

  • kilka ziemniaków,
  • odrobina mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • sól, pieprz,
  • ewentualnie cebula;

przygotowanie:

Ziemniaki trzemy, jeśli lubimy cebulę, ją również trzemy na tarce. Dodajemy mąkę, jajka, sól i pieprz. Wylewamy na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut.

 

placek light z gulaszem

poniedziałek, 11 lutego 2013, ewolucjawkuchni

Polecane wpisy

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOG O SZYCIU!

Flag Counter Durszlak.pl