Blog > Komentarze do wpisu

tortilki z wędzonym łososiem

Tortilki z wędzonym łososiem są bardzo miłe w smaku. Dobrze jest zrobić je dłuższy czas przed podaniem (powiedzmy, około dwóch godzin), żeby tortilla zwilgotniała i stała się miękka. Największym plusem tej przekąski jest fakt, że robi się ją błyskawicznie. Możną ją jeść bez użycia noża i widelca. Ostatnio znalazła się na mojej liście "top 10 imprezowych przekąsek".

tortille z edzonym łososiem

składniki:

  • 4 tortille,
  • kremowy serek śmietankowy (używam turka),
  • wędzony łosoś,
  • oliwki, suszone pomidory, ogórki konserwowe itd. (opcjonalnie oczywiście).

przygotowanie:

Na placku tortilli rozsmarowujemy serek, układamy pasek wędzonego łososia, ewentualnie inne dodatki i zawijamy w rulon. Kroimy na skos i gotowe! :)

czwartek, 22 marca 2012, ewolucjawkuchni

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Krycha i Zdzichu, *.dynamic.chello.pl
2012/03/22 21:05:03
Dobra zagrycha! :)
-
konferencyj
2012/04/13 13:52:07
Zacna zagrycha to fakt. Wygląda to niesamowicie smakowicie. Lecę do sklepu i sobie spróbuję zrobić taki smakołyk. Pozdrawiam i smacznego.

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOG O SZYCIU!

Flag Counter Durszlak.pl