Blog > Komentarze do wpisu

tarta limonkowa

To ciasto jest połączeniem smaku słodkiego i kwaśnego. W osobach, które poczęstowałam wzbudziła skrajne emocje. Cztery osoby uznały ją za genialny pomysł, kolejne dwie nie były zachwycone kwaskowatym kremem i słodkim ciastem.

tarta limonkowa

składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru,
  • jajko,
  • 100 gram masła

oraz

  • krem limonkowy z wczorajszego przepisu

przygotowanie:

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie ciastem wypełniamy blachę do tarty i pieczemy w 200 stopniach od 10 do 15 minut. Gdy spód tarty ostygnie wypełniamy go kremem i dekorujemy plastrami limonki.

czwartek, 26 stycznia 2012, ewolucjawkuchni

Polecane wpisy

Komentarze
dusiowaa
2012/01/26 21:12:12
mmm pyszności!
-
Gość: Tyna, *.ssp.dialog.net.pl
2012/01/26 21:19:58
Ja uwielbiam takie połączenia! Smakowita tarta:)

ZAPRASZAM NA MÓJ BLOG O SZYCIU!

Flag Counter Durszlak.pl